Tyxo.bg counter

Pentru a facilita rularea site-ului, Subwayro.com cere să permititeți descărcarea "cookies" pe computerul dumneavoastră.
Pentru mai multe informații, consultați PROTECȚIA INFORMAŢIILOR PERSONALE.

Istoria restaurantelor SUBWAY®

În anul 1965 Fred DeLuca tocmai absolvea liceul în Bridgeport, Connecticut, SUA. Ca mulţi dintre colegii săi, Fred visa să termine o facultate. Cu toată dragostea sa pentru muncă, spiritul competitiv şi încrederea sa, Fred lucra pentru 1,25 de dolari pe oră la o fierărie, ceea ce nu era de ajuns pentru finanţarea studiilor sale.

Descurajat, Fred a cerut un sfat de la Dr. Peter Buck, un vechi prieten al familiei. Amândoi se cunoşteau de ani buni, iar Fred i-a împărtăşit visul său de a deveni doctor în medicină, aşteptând ca Dr. Buck să-i împrumute jumătate din suma necesară pentru aceasta. În schimb, Dr. Buck i-a dat o idee care va schimba viaţa lui Fred şi a multor oameni din lumea întreagă.

 „„Cred că trebuie să deschizi un restaurant de sandwich-uri", a spus Dr. Buck.

Iniţial Fred a primit ideea cu scepticism, însă, după ce Dr. Buck i-a explicat cum un restaurant de sandwich-uri ar putea finanţa studiile lui Fred, acesta a fost de acord. În aceeaşi seară Fred şi Dr. Buck au creat parteneriatul care trebuia să ducă la apariţia primului restaurant SUBWAY®.

Succesul restaurantului a venit imediat. În prima zi de lucru oamenii s-au adunat în faţa uşilor încă înainte de prânz. De atunci compania a continuat să crească. Obiectivul lui Fred şi al lui Peter era să deschidă 32 de restaurante în 10 ani. Până în 1974, opt ani după deschiderea primului restaurant, Fred şi Peter deţineau şi conduceau 16 restaurante în statul Connecticut - numai jumătate din obiectivul lor.

Pentru că amândoi doreau să-şi dezvolte afacerea, s-au îndreptat asupra ideii de francizare– ceva ce iniţial au refuzat din ideea că asta este numai pentru „mari jucători”. Convinşi de succes, Fred şi Peter au decis că tocmai francizarea va aduce acest lucru companiei. Şi aşa Fred s-a întâlnit cu prietenul său Bryan şi i-a propus ceva ce Bryan nu a putut refuza. Propunerea era ca Bryan să împrumute bani de la Fred şi să cumpere unul dintre restaurante, şi dacă afacerea nu-i plăcea, să o returneze fără a datora nimic. Brayn este cunoscut ca fiind primul francizor SUBWAY®, stabilind standardul modelului de afacere SUBWAY®. Aceasta îi permite lui Peter şi lui Fred nu numai să-şi atingă scopul, ci să-l şi depăşească. Astăzi, după 43 de ani de la înfiinţarea sa, SUBWAY® este cea mai mare reţea de restaurante din lume, cu mai multe restaurante în SUA, Canada şi Australia decât McDonalds. Reţeaua SUBWAY® şi Fred DeLuca au primit adeseori premii. Numele şi produsele SUBWAY® au apărut în multe filme şi seriale de televiziune. Franciza SUBWAY® a traversat un drum lung de la modestul restaurant de sandwich-uri din Bridgeport, Connecticut.

Mai multe informaţii despre restaurantele SUBWAY® puteţi citi şi pe pagina noastră oficială aici.

1 Iulie 2011
Compania noastră preia dezvoltarea SUBWAY Restaurante din România

De astăzi începem selectarea partenerilor noştri de franciză pentru România. Nu este exclus să fie acceptaţi investitori bulgari pentru a lucra în România, însă aceştia trebuie să aibă partener român căruia să-i încredinţeze managementul restaurantului.


 

15 Februarie, 2011, wall-streat.ro

Subway vine in Romania. Primul restaurant, intr-un mall

Reteaua americana de fast-food Subway va intra pe piata locala pana la finele acestui an, conform lui Ivan Todorov, CEO pentru Bulgaria si Romania al master francizorului Subway International ...

Citeşte tot articolul...


13 Februarie, 2008, ziar Capital

Subway bate palma pentru primele unități din România 

Potrivit lui Ivan Todorov, CEO al Subway pentru Bulgaria și România al master-francizorului Subway International, primele contracte de franciză se vor semna încă din prima jumătate a acestui an, urmând ca primele restaurante să fie deschise în cea de-a doua parte a anului. „În mod normal, durează aproximativ patru luni de la obținerea francizei până la inaugurarea unității“, declară Todorov pentru Capital... 

Citeşte tot articolul...
Rumen Radev
Development Agent
telefon: +40 728040898

e-mail:

Ivan Todorov
Development Agent
e-mail:  

Andrei Trifan
Development Agent
telefon: +40
745361596
e-mail:

Prague Office
for regions outside Bucharest and Ilfov
telefon: 00800896684, 00420233310135
e-mail:  

Kaloyan Kolev
Consilier tehnic
telefon: +40 768415338
e-mail:    
                       

 

 

 
 

 

Adres:
Voronet #18 bl. A22 ap.20
Sector 3
Bucuresti, 31554